PAGINA OFICIAL DEL
Afiliat a:
BARCELONA FUTBOL TAULA
Amb la col.laboració de:
Circuit Català de Futbol de Taula
1. Per què un circuit català?
Dos jugadors vem tornar a jugar després de 25 anys de no fer-ho i al tornar i participar en tornejos, de seguida vam veure dues coses que fan que el nostre esport preferit no acabi de tenir la dimensió i l'empenta que caldrien. Per una banda és evident que no comptem amb una base social massa gran, 25 jugadors (aprox.) en tot el territori català és francament molt poc, i per l'altra, el fet que l’únic organisme existent (AEFM) sigui d’àmbit estatal, havent de cobrir massa territori i amb comunitats de jugadors igualment petites disseminades per tota la península, fan que l’activitat del futbol de taula a Catalunya sigui minsa i poc dinàmica.
Així doncs davant d’aquesta necessitat de fer créixer el nombre de jugadors i de possibilitats de jugar, el factor proximitat és fonamental, i sembla evident que amb una única organització d'àmbit estatal, dinamitzar i fer créixer l’activitat de futbol de taula al nostre país no és possible.
Creiem doncs que cal fomentar un teixit social d'àmbit català que permeti (a la llarga) a qualsevol aficionat al futbol de taula trobar un lloc on jugar a prop de la seva població. Actualment això encara no és possible, però pensem que la creació d’un Circuit Català que fomenti la creació de clubs locals i l’organització de tornejos repartits pel territori pot ser la fórmula per aconseguir-ho o, si més no, de millorar la situació actual.
2. WASPA i relació amb altres associacions
El Circuit Català no pretén enemistar-se, ni substituir cap altra organització de futbol de taula actual. Dit d'una altra manera, la idea d'aquest Circuit és que sigui totalment paral·lel però compatible tant amb l’AEFM com amb la FISTF. Qualsevol jugador pot participar en els tornejos del Circuit Català amb independència de si pertany o no a alguna altra associació de futbol de taula.
Es proposa vincular la competició del Circuit Català a la WASPA per tal d'aconseguir més repercussió i renom a nivell xarxes socials/internet i que pugui facilitar la participació de més jugadors.
3. La competició
En la pràctica, més enllà del foment de la creació de clubs i la difusió d’activitats, el Circuit Català de Futbol Taula consistirà en una sèrie de tornejos anuals puntuables per a un a classificació i rànquing i classificatoris per a una final a les acaballes de cada temporada.
3.1 Tornejos
Durant l'any es fan 5 tornejos repartits el màxim possible per tot el territori. Durant el primer any s'han realitzat a Montornès del Vallès, Mataró i Breda.
No es descarta la possibilitat de celebrar tornejos a localitats on no hi hagi encara cap club, sempre que, evidentment, hi hagi possibilitat d'aconseguir un local obert al públic i i s'hi puguin traslladar temporalment taules cedides per algun club.
3.2 Playoffs final
De cara a fer-ho més interessant i aprofitar per fer una jornada de caràcter més festiu, es realitza per tancar la temporada un torneig final entre els 8 primers jugadors per tal de determinar el campió del Circuit Català. Igualment es fa també entre els llocs 9-16, etc. a tall de diferents categories, per tal de generar més participació.
Per determinar qui es classifica per a la Final es fa servir la classificació anual del propi circuit
4. Rànquing i classificació
De cara a la determinació dels caps de sèrie de cada torneig, també per tenir una “foto” a temps real del nivell dels jugadors catalans s'ha creat un rànquing d’àmbit català que es calcula per cada enfrontament individual entre cada jugador. El detall del funcionament d’aquest rànquiing es pot trobar a: http://albertcarles.com/futbol-taula-catalunya/docs/sistema-puntuacio.html
Per altra banda per determinar la classificació anual de cada temporada del circuit català es fa servir un sistema de classificació segons la posició final de cada torneig i que serveix per determinar a final de temporada els jugadors classificats per a cada playoff.